Andalusien og Sydspanien er meget mere end sol og strand - Området byder på en række historiske og kulturelle højdepunkter som eksempelvis Picasso-museet i Málaga, Sevilla, Alhambra og Gibraltar.

På denne side kan du se billeder fra en række af seværdighederne i området. I skufferne i stuen ligger der de mest gængse bøger omkring området, hvor du kan læse mere.

Hvis du har lyst til at udforske området omkring Cómpeta på cykel, er der også en underside, hvor "cykelnørden" kan finde lidt inspiration til gode oplevelser.

Málaga

Málaga er med sine knap 600.000 indbyggere Spaniens 6. største by. Málaga er fødested for den berømte maler Pablo Picasso.

Byen er fantastisk smuk og rummer mange hyggelige oplevelser - Alt fra en tur op af strøget (som er overdækket med store sejl om sommeren), over en strabadserende vandretur op til borgen Alcazaba og fæstningen Gibralfaro til en eftermiddag på havnepromenaden og/eller stranden, evt. med et besøg på en af de utallige skønne tapas-restauranter.

For den fodbold-interesserede er der også mulighed for en god oplevelse på Estadio La Rosaleda, når det lokale La Liga hold spiller på hjemmebane mod Barcelona, Real Madrid eller én af de andre store, spanske klubber (de to fodbold-billeder herunder er fra marts 2014, hvor Malthe, Henrik V., Morten og Henrik var på stadion, da Málaga tog imod Ronaldo, Bale og de andre verdensstjerner fra Real Madrid).

Sevilla

Sevilla er Andalusiens hovedstad, og med sine ca. 700.000 indbyggere er det den 4. største by i Spanien.

Sevilla har utroligt meget at byde på - En tur langs Guadalquivir floden forbi tårnet "Torre del Oro", et besøg i byens kendte tyrefægtningsarena "Maestranza" (hvor der også er mulighed for at opleve tyrefægtning "live", hvis man skulle have de lyster), en hyggelig gåtur i den imponerende park Maria Luisa og ikke mindst katedralen med Giralda tårnet blot for at nævne nogle enkelte eksempler.

Sevilla ligger godt 250 km. og knap 3 timers kørsel fra Cómpeta. I princippet kan Sevilla være målet for en dags-udflugt, men vi anbefaler absolut, at man benytter lejligheden til at have et par dage i denne fantastiske by.

Córdoba

Ca. 220 km. og knap 2½ times bilkørsel fra Cómpeta ligger Córdoba som absolut er et besøg værd.

Córdobas vigtigste turistattraktion er La Mezquita-katedralen, som er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Córdoba byder dog på mange andre spændende oplevelser, blandt andet borgen Alcázar de los Reyes Cristianos med et fantastisk haveanlæg og det jødiske kvarter, hvor man kan besøge synagogen.

Gibraltar

Gibraltar ligger på sydkysten af den Iberiske Halvø og har siden 1713 været en del af Storbritannien - Senest verificeret ved en folkeafstemning i 2002, hvor 99 pct. stemte for at forblive britisk i stedet for spansk.

I Gibraltar er der knap 30.000 indbyggere, og udover det britiske præg er den største oplevelse de vildtlevende berberaber, som holder til på Gibraltar-klippen.

Gibraltar ligger godt 200 km. fra Cómpeta, og det tager knap 2½ time at køre dertil i bil - I øvrigt af den meget smukt anlagte motorvej langs Middelhavet.

El Acebuchal (den glemte by)

El Acebuchal er en lille, forholdsvis ufremkommelig landsby, hvortil man kan komme enten i bil via Frigiliana (ca. 7 km. udenfor byen) eller på mountain-bike fra Cómpeta.

El Acebuchal husede under Franco-tiden en række oppositions-folk, og blev derfor i praksis affolket via en lov der forbød at overnatte i byen.
Efter denne tid er byen blevet "genopbygget"  til en lille perle, hvor man udover en kort gå-tur rundt i selve byen kan blive forkælet på den lokale restaurant.

Byen har følgende hjemmeside: www.elacebuchal.es.

Nerja og Maro

Nerja er en hyggelig kystby, der ligger godt en halv times kørsel fra Cómpeta. Her er gode muligheder for at lege turist - der kan bades og shoppes, man kan slendre i de små hyggelige gader eller sidde på det smukke torv og nyde de skønneste (og store) is.

Nerja er formentlig mest kendt for "Balcon de Europa", hvorfra man har panorama-udsigt ud over Middelhavet - Og i godt vejr kan man tydeligt se over til Nordafrika.

Maro er en mindre by, der ligger små 10 min. kørsel fra Nerja. Maro har en meget eftertragtet strand, hvorfra der eksempelvis er mulighed for kajakture. Disse kan bestilles hos Salamandra multi-aventura i Cómpeta (http://www.malaga-aventura.es/multi-adventure/index.php). De to nederste billeder er fra Maro.

Cueva de Nerja - Grotterne i Nerja

Cueva de Nerja er drypstenshuler, som er mere end 5 mio. år gamle. De blev fundet i 1959 af tre lokale drenge fra byen Maro, og det er dem, vi i dag kan takke for, at vi som turister har adgang til denne fantastiske attraktion.

Udover at være et yndet turistmål afholdes der jævnligt forskellige koncerter i hulerne.

I kan læse mere om Cueva de Nerja på følgende hjemmeside: http://www.cuevadenerja.es/index.php?lenguaje=en

Alhambra

Alhambra er beliggende i Granada, mindre end to timers kørsel fra Cómpeta, og et besøg på Alhambra er en helt igennem ubeskrivelig oplevelse.

Derfor vil vi blot henvise til billederne herunder og Alhambras hjemmeside ...og så ellers opfordre alt og alle til et (gen)besøg (det kan være hensigtsmæssigt at købe billetter online på forhånd): http://www.alhambradegranada.org/en/

Comares

Comares er en lille by med ca. 1.400 indbyggere, beliggende på en klippeskrænt i 700 meters højde. Byen ligger knap 25 km. fra Vélez-Málaga og er absolut et besøg værd.

Der er lavet en meget fin "guidet" rundtur i byen, hvor man ved hjælp af blå fodspor i belægningen bliver ført rundt (se billederne).

Jerez de la Frontera

Knap 300 km. - og ca. 3½ times kørsel fra Cómpeta - finder man Jerez de la Frontera.

Jerez de la Frontera er sherryens hjemby, og på byens utallige bodegaer er der rig mulighed for at fordybe sig i sherryens historie. I sommeren 2017 besøgte vi bodegaen González Byass, hvor vi fik en guidet rundvisning. Gonzáles Byass er én af de helt store producenter, og de er mest kendt for deres sherry-brand "Tio Pepe", som også kan købes i Danmark. Hvis det er muligt, vil vi nok anbefale en guidet rundvisning på en af de mindre bodegaer i byen.

Udover sherry-produktion er Jerez de la Frontera kendt for at huse Den Kongelige Andalusiske Rideskole (Fundación Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre), hvor der er mulighed for at stifte bekendtskab med de helt særlige andalusiske heste. Det er bestemt et besøg værd - Også for ikke hesteelskere.

Jerez de la Frontera er et rigtig fint udflugtsmål, og hvis man gerne vil nyde godt af sherryen - og dermed har brug for en overnatning - kan vi varmt anbefale hotellet Sercotel Asta Regia Jerez, som er centralt beliggende i byen. Og hvis der også er plads til et restaurant-besøg, må I ikke snyde jer selv for Albores (www.restaurantealbores.com).

Et besøg i Jerez de la Frontera kan med fordel kombineres med også at besøge Cádiz, som ligger en halv times kørsel længere vestpå. Læs mere om Cádiz herunder.