Casa Loli er vores private feriehus, og vi ønsker ikke, at det skal have karakter af et "traditionelt" udlejningshus. Vi har derfor lagt mange tanker og meget sjæl i indretningen af huset.

Vi har tilladt os i disse praktiske informationer at præcisere en række forventninger til brugen af huset. Dette kan virke lidt "skolemester-agtigt", hvilket dog på ingen måder er intentionen. Formålet er således ene og alene at skabe de bedst mulige rammer for vores alles ophold i huset.

Helt grundlæggende er princippet omkring brugen af Casa Loli, at det sker "med sund fornuft" - D.v.s. brug huset, som var det jeres eget.
I dette princip ligger også, at man "overdrager" huset i en ordenlig stand til de næste. Hvis man bruger den sidste køkkenrulle, den sidste sæbe til vaskemaskinen etc., sørger man for at indkøbe noget nyt - Og hvis et håndtag på en køkkenlåge sidder løst eller der ryger en pære i en lampe, så "fixer" man det (hvis man kan - Ellers giver man besked til Henrik).

 

Praktiske informationer:

 

Adresse og adgangsforhold:

Huset har følgende adresse:

Calle Periana 12B
29754 Cómpeta
Málaga

Huset ligger på en "blind" vej med begrænset adgangsforhold for biler. Hvis du er heldig kan du parkere lige foran huset - Ellers er der parkeringsmuligheder på vejen, der fører til huset (20-50 meter fra huset - Vejen hedder Avenida de Nerja). Vær opmærksom på ikke at parkere ved "gule stiber" - Det kan medføre en parkeringsbøde.

Der er en under-fane under "Casa Loli", hvor du finder en rutevejledning fra Málaga til huset.

Affald:

Husholdningsaffald skal smides i affaldssystemerne - eksempelvis på Plaza del Carmen, hvor der står fire blanke "rør". Til andet affald står der offentlige affaldscontainere rundt omkring i byen.

Aircondition:

Der er aircondition i stuen og spisestuen og to tilhørende fjernbetjeninger, som ligger i skufferne i stuen. Aircondition-anlægget kan både blæse kold og varm luft.

I sommerperioden anbefaler vi kun at bruge anlægget "begrænset", eksempelvis lade det køre et par timer inden sengetid, hvis der er brug for at temperere huset.

I stedet for brug af aircondition er det en god idé at lade døre og vinduer stå åben (lås evt. jerndøren og lad den anden dør stå åben) - Der er som regel en frisk brise, som skaber god kølighed i selve huset.

Om efteråret/vinteren kan der være behov for opvarmning i huset. I første omgang skal I bruge de to olie-radiatorer, som står i bufferrummet.
Hvis det ikke er tilstrækkeligt, kan der suppleres med at anvende aircondition-anlægget.

Ankomst og afgang:

Når I ankommer til huset, skal I starte med at gøre følgende:

 • Tilslutte strøm - Relæ sidder til højre for hoveddøren, og der tændes på den sorte hovedafbryder (er tændt, når den vender opad)
 • Hæve skodder foran vinduer og terrassedør i stuen
 • Åbne for vandet
  Nederst på denne side med praktiske inforamationer er med billeder angivet, hvordan der henholdsvis åbnes og lukkes for vandet.
 • Tilslutte vandvarmer i bufferrummet ved tagterrassen (ved at sætte stikket i stikdåsen). 

Ved afgang fra huset, skal I sørge for følgende:

 • Huset er rengjort - "Krav" til rengøring er nærmere specificeret under punktet "Rengøring"
 • Sænke skodder foran vinduer og terrassedør i stuen. HUSK, at vinduet i badeværelset skal stå åbent, når I forlader huset
 • Lukke for vandet
  Nederst på denne side med praktiske inforamationer er med billeder angivet, hvordan der henholdsvis åbnes og lukkes for vandet
 • Afbryde vandvarmer i bufferrummet (ved at trække stikket ud af stikdåsen)
 • Sætte parasol på plads i bufferrummet
 • At dørene til bufferrummet ikke er lukket helt til - Luk dem, og læg stenen foran, så de ikke kan blæse op
 • Sikre, at låger i køleskab, fryser, opvaskemaskine og køkkenlåge under vasken står åben/på klem
 • Afbryde strømmen på hovedafbryderen (så den vender nedad)
 • Sikre, at hoveddør og jerndør er aflåst

Behandling af træmøblerne indenfor (borde, kommoder etc.):

Træmøblerne kan ikke tåle vand. Det betyder, at der ALDRIG må sættes våde ting på bordet uden dækkeserviet eller dug under.

Såvel dækkeservietter som duge findes i køkkenet.

Døre og vinduer:

Som det sig hør og bør kan man i perioder opleve, at dørene "binder" en smule ved (op)låsning.

Foran vinduer og terrassedøren i stuen er der skodder, som hæves og sænkes via snoretrækket i højre side. Skodderne SKAL være nede, når I afslutter jeres ophold i huset.

Når skodderne skal ned, kan der evt. være brug for at åbne vinduet/døren for med hånden at hjælpe skoddet det første stykke.

Vinduet på badeværelset, skal ALTID stå åbent - Også når der ikke er nogen, der opholder sig i huset.

Elektricitet:

Der er som udgangspunkt "stabil" elektricitet i huset. Der er dog begrænsninger for, hvor meget der kan være aktivt på samme tidspunkt. Således er det eksempelvis ikke muligt at have aircondition-anlægget, ovn, kogeplader og emhætte tændt samtidigt.

Havemøbler og parasol:

Der er havemøbler til seks personer på tagterrassen. I bufferrummet er der hynder til havemøblerne samt lidt ekstra hynder, som eksempelvis kan bruges på "udsigtspladsen" (til venstre på tagterrassen).

Da der kan være en del vind på tagterrassen, skal parasollen være slået ned (og evt. også stillet på plads i bufferrummet), når tagterrassen ikke benyttes.

Håndklæder:

På badeværelset er der såvel almindelige håndklæder som badelagner til seks personer.

De almindelige håndklæder skal ikke bruges som strandhåndklæder eller i svømmehallen - Brug istedet badelagnerne.

Køkkenvasken:

For at undgå at køkkenvasken stopper til, skal den lille "si" altid ligge på afløbet. 

Rengøring:

Når huset forlades, skal det være rengjort på følgende måde:

 • Soveværelse og gæsteværelse:
  Skift sengetøj på alle senge samt vask af brugt sengetøj. Kan det ikke nås på grund af fly-afgang, lægges det i vasketøjskurven i soveværelset.
  Kommoder aftørres med hårdt opvredet klud uden sæbe.
 • Stue og spisestue:
  Træmøbler aftørres med hårdt opvredet klud uden sæbe.
  Hvis lagen på sofaen er beskidt, skiftes dette (nyt ligger i kommoden i gæsteværelset) og brugt lagen vaskes
 • Badeværelse:
  Armatur i baderum og håndvask ordnes med Cillit-Bang som IKKE må komme i kontakt med marmorpladen (da denne i så fald bliver mat) - Marmorpladen aftørres i stedet med almindeligt sæbevand
  Spejl aftørres og pudses
  Toilet ordnes og aftørres
 • Køkken:
  Komfur og emhætte ordnes
  Køleskab og fryser rengøres efter behov - Overskydende mad må under ingen omstændigheder efterlades.
  I skabet under vasken skal skraldespanden tømmes og vaskes af og hele bunden i skabet aftørres med klorin (for at undgå skimmelsvamp)
 • Gulve:
  Gulve i hele huset støvsuges/fejes og vaskes med hårdt opvredet moppe i almindelig sæbevand (hårdt opvredet for at undgå stænk på væggene)

Rengøringsmidler findes i skabet under vasken i køkkenet. Støvsuger, kost, moppe og spand findes i rummet under trappen, hvor der ligeledes er ekstra rengøringsmidler.

Hvis du ikke har lyst til at bruge de sidste timer af dit ophold i Casa Loli på at gøre rent, er der mulighed for at tilkøbe dette. I givet fald skal du lægge 30 Euro på køkkenbordet og give Britt eller Henrik besked - Så sørger vi for at bestille rengøring. OBS; Selvom du ikke selv gør rent, skal du fortsat sørge for almindelig oprydning, skift og vask af sengetøj samt tømning af fryser, køleskab og skraldespand.

Oplever du at ankomme til et hus, der ikke er rengjort som beskrevet ovenfor, skal der gives besked til Britt eller Henrik.

Rygning:

Der må ikke ryges i selve huset, hvorimod der gerne må ryges på tagterrassen.

Sengepladser og sengetøj:

I huset er der fire sengepladser i de to værelser. Herudover er der to luftmadrasser og to andre "sovemadreasser" (kan evt. anvendes sammen med soveposer, hvis man har lyst til at overnatte under åben himmel på tagterassen).

Luftmadrasser, soveposer og ekstra dyner findes under sengen i gæsteværelset. Der er sengetøj i kommoden i gæsteværelset. Kommoden er skrøbelig - Brug begge håndtag og åben forsigtigt.

Vaskemaskine:

I bufferrummet bag tagterrassen er en vaskemaskine, som gerne må bruges under ophold i huset.

Åbning og lukning for vandet

Der henholdsvis åbnes og lukkes for vandet i det lille "vandskab" som sidder ud mod vejen. Skabet er markeret på ovenstående billede.

"Vandskabet" åbnes med en nøgle (markeret på ovenstående billede). Nøglen ligger i den øverste køkkenskuffe (bestik-skuffen) yderst til højre og er markeret med teksten "Nøgle - Vandskab".

Der henholdsvis åbnes og lukkes for vandet med det røde håndtag, som er markeret på billedet herover.

Der er lukket for vandet, når håndtaget vender opad (som på billedet). Og der er åbent for vandet, når håndtaget er drejet til venstre.